غار سيدخاتون به سوالات تئوري‌هاي دوره پارينه سنگي پاسخ داد

«پرفسور تسونوکي» در گفت‌وگو با ميراث آريا(chtn) با اشاره به يافته‌هاي جديد در منطقه ارسنجان و غار سيدخاتون گفت: بار ديگر به ايران باز مي‌گرديم تا اين تحقيقات را در ابعاد گستره‌تري انجام شود.

وي تصريح کرد: پروژه بلند مدتي از سال 1976 براي اثبات فرضيات و تئوري‌هاي انسان‌شناسي در دوره پاره سنگي آغاز شده است که در نهايت کاوش‌هاي مختلف به منطقه ارسنجان شيراز رسيد؛ حوزه‌اي که در آن 147 غار و شکاف براي مطالعه وجود دارد.

سرپرست گروه تحقيقات باستان‌شناسي ژاپن با اشاره به تئوري‌هاي انسان‌شناسي در دوره پارينه سنگي اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات به‌دست آمده، نخستين انسان‌ها در منطقه اتيوپي مي‌زيستند که در نهايت تصميم به مهاجرت به ساير نقاط جهان کردند؛ طبق فرضيات آن‌ها پس از طي‌کردن مسير شمال آفريقا، مصر، لبنان وکشورهاي عربي به جنوب ايران يعني منطقه شيراز و ارسنجان رسيدند.

وي ادامه داد: ارسنجان منطقه استراتژيکي براي انسان‌هاي اين دوره محسوب مي‌شد که در نتيجه با مطالعات صورت گرفته به بسياري از سوالات پاسخ داده شده است.

استاد دانشگاه تسوکوبا ژاپن گفت: البته هنوز براي اظهارنظر زود است ولي در سفر آينده که چندماه بعد خواهد بود با تحقيقات گسترده‌تر به بررسي اين موضوع مي‌پردازيم.

گفتني است، در طبقه‌بندي ديرينه شناسان دوره پارينه سنگي از 2 ميليون سال پيش تا 18 هزار سال پيش گفته مي‌شود.
102

انتهای پیام/

کد خبر 1390090728